Home > Analys: Barrick Gold, avstämning av medelvärde är positivt

Analys: Barrick Gold, avstämning av medelvärde är positivt

Guldsektorn har haft problem att komma loss och trycka på gasen. Efter den kraftiga björnmarknaden från 2011 och in mot slutet av 2015 början på 2016 vände sektorn tvärt och steg in emot förra sommaren. Prisbilden därifrån känns möjligen inte helt övertygande. Samtidigt vet vi att en korrigering normalt kommer i två större svingar varför vi fortfarande saknar uppsida. Idag tittar vi, inom ramen för den positiva trenden på Barrick Gold.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Från lågpunkten i september 2015 jobbade sig Barrick Gold uppåt med stor frenesi och satte slutligen punkt för den första fasen i uppgången under förra sommaren. Nedgången eller rekylen som följde var långdragen och fick placerare att misströsta och vid lågpunkten i december var det inte många som var positiva till aktien eller sektorn i sig.

Aktien sköt iväg på nytt bara för att efter en ny lägre topp i februari, som dessutom har upplevt en väldigt segdragen rekyl. Samtidigt förefaller vi nu vara inne i ytterligare en positiv fas, en fas som startade kring den 10 juli. Vi kan se att aktien sedan dess tydligt bygger högre bottnar och högre toppar.

Vårt trendfilter bestående av 50 och 200 dagars medelvärde pekar båda uppåt, samtidigt ligger det snabbare medelvärdet under 200 dagars. Fortsätter nu aktien upp i det kortare perspektivet får vi snart ett äkta bullish-cross av medelvärdena. Slutsatsen av detta är att aktien är i en positiv trend, om än möjligt av lite svagare karaktär eller i ett tidigt skede av en större rörelse.

Barrick Gold (dagsdiagram)
Barrick Gold (dagsdiagram)

Igår såg vi hur Barrick Gold kom ner och stämde av sitt 200 dagars glidande medelvärde kring 17.20 dollar bara för att studsa och markera ett tydligt omslag i den kortare trenden. En uppföljning på detta omslag idag är en köpsignal.

De dagliga oscillatorerna har kommit ned något, och skulle vid en vändning uppåt ha en hel del utrymme på ovansidan. Detta innan aktien skulle kunna anses överköpt ur det perspektivet.

I och med att botten i somras kom in på 15 dollar, har vi nu stöd på 17 dollar samtidigt som vi har motstånd i 2 dollars intervaller. Detta ger oss 19 och 21 dollar som motstånd och mål.

Idén är att köpa Barrick Gold på en positiv uppföljning på gårdagens stapel, dvs handel ovan 17.50 dollar. Stopp-nivån sätter  vi som en stängning under 17.19 dollar. Målnivån är 19 dollar.

 

Barrick Gold – en överblick
Entré köp $17.50 Ticker ABX
Målkurs $19 Marknad NYSE
Nödutgång $17.20 P/E (est 2017)  21.6
Senaste $17.43 Direkt avk. (est 2017) 0.7 %

 

Guldaktier är väldigt volatila, vilket man bör ha i åtanke om/när man tar position.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto