Home > Analys: Bearish engulfing candlestick ger negativa signaler i Volvo B.

Analys: Bearish engulfing candlestick ger negativa signaler i Volvo B.

Volvo B aktien har i samband med ett svalt mottagande av delårsrapporten i fredags bildat en bearish engulfing candlestick under kraftigt ökad omsättning vilket ger negativa signaler. Vi rekommenderar att man säljer av långa innehav och förbereder sig på en nedgång mot i första hand 91 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Värt att notera att aktien fortfarande handlas en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien främst är lämplig för kortsiktig swing trading mellan etablerade stöd och motståndsnivåer.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

I mitten av april forcerades motståndet vid 105 kr vilket utlöst en mindre köpsignal som nu helt utraderats med fredagens svala emottagande av delårsrapporten. Tekniskt sett bildades en bearish engulfing candlestick vilket är extra signifikant då aktien stängde under 105 kr vilket innebär att aktien åter accepterar lägre priser. Detta ger goda förutsättningar för fortsatt nedgång och på sikt ett test av undre delen av intervallet runt 73 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

På vägen finns ett flertal mindre stöd som måste forceras för att nå det långsiktiga prisobjektivet och hur aktien reagerar vid dessa stöd ger en fingervisning om sannolikheten att nå dit.

Vi rekommenderar att man kliver av långa innehav och ser en möjlighet för en kortsiktig blankning runt 105 kr. Nödutgången placeras förslagsvis över 110 kr. Målkurs sätts konservativt till 91 kr men reservation för betydligt lägre kurs om detta passeras.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns runt 105 följt av 109 kr.  Närmaste stöd vid 97, 95, 91 80 samt 73 kr.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto