Home > Analys: BEF ser bäst ut av tre jordbruksaktier

Analys: BEF ser bäst ut av tre jordbruksaktier

Jordbruksaktierna har haft det tufft och köparna vägrar komma tillbaka. Alpcot Agro som numera heter Agrokultura tillsammans med Trigon Agri, visar ingen styrka överhuvudtaget. Däremot börjar volymerna i Kinnevikägda Black Earth Farming att komma tillbaka och aktien har etablerat sig över MA34.

Black Earth Farming är en stor markägare. Visserligen leasar bolaget cirka en femtedel av sin mark men de har fullt ägandeskap i de 80 % som är kvar. Ytan vi pratar om är ungefär lika stor som Luxembourg eller 1000 gånger så stor som Central Park i New York. Skörden kommer främst från majs och vete, men också från solrosor och raps.

En klassisk window dressing bidrog till en markant volymökning i juni jämfört med månaderna januari till maj. Under denna period tappade aktien 45 % topdown.

Ett första test av MA34 gjordes den 20:e juni och medelvärdet agerade motstånd och tryckte ner aktien i en klassisk tredagars försäljning under hög omsättning. Inte sällan markerar en sån här typ av handel en botten i marknaden.

Stochastic har långsamt stigit och närmar sig attraktiva nivåer. Tillsammans med dagens återtest av MA34 (som tidigare höll som motstånd och som nu blivit stöd) finns förhoppningar om en kursstegring. Med tanke på aktiens förhållande till MA34 ges ett perfekt förhållande mellan risk och reward.

Det första motståndet av vikt är 8,9 och ger cirka 13 % från dagens stängning. Nödutgången placeras med två dagars stängning under dagslägsta som är 7,6.

BEF laddar för uppgång
BEF laddar för uppgång

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto