Home > Analys: Begynnande svaghet i Eurostoxx50 terminen…

Analys: Begynnande svaghet i Eurostoxx50 terminen…

Eurostoxx 50 terminen visade svaghet under fredagen då ett tre veckors handelsintervall bröts på nedsidan. Närmaste stöd finns runt 3282 följt av 3142. På ovansidan är en etablering ovanför 3384 en indikation om förnyad köpkraft.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Eurostoxx 50 terminen öppnade under fredagens handel under föregående dags lågpunkt vilket gav en tidig indikation att jämviktspriset i förhållande till föregående dag hade skiftat nedåt. Detta bekräftades i B-perioden d.v.s. mellan 09.30- 10.00 då terminen testade föregående dags jämviktspris, POC (point of control) underifrån vilket kraftigt avvisades. Detta i sin tur var den bekräftelse som behövdes för att säljarna med kraft forcerade botten av ett tre veckors handelsintervall på nedsidan.

Tekniskt sett bildades två prisdistributioner en så kallad double distribution day där jämviktspriset skiftat nedåt i slutet av dagen vilket innebär acceptans av lägre priser. Nivåer att navigera efter under måndagen för att ge en fingervisning om huruvida det nya värdeområdet fortfarande accepteras eller inte är 3341, value area low, 3348, nya poc, 3357 nya value area high.

I dagsdiagrammet handlas terminen mellan två konsolideringar där närmaste potentiella stöd är taket i den undre konsolideringen vid 3282. Motstånd på ovansidan i den övre konsolideringen finns vid 3384. Det blir intressant att se de kommande dagarna hur priset ”uppför” sig runt dessa nivåer bygger den värde, d.v.s. volym är detta ett tecken på acceptans som öppnar upp för möjligheten av ett test av motsatt sida för att utröna vilket kraft som finns därbortom.

Terminen handlas på Eurex börsen, under symbol FESX.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto