Home > Analys: Begynnande svaghet i Precise Biometrics.

Analys: Begynnande svaghet i Precise Biometrics.

Precise Biometrics har bildat en bearish engulfing candlestick formation efter en explosiv uppgång vilket indikerar begynnande svaghet och ökar oddsen för en andhämtningsfas.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Precise Biometrics har fem dubblats sedan utbrottet genom 1.50 kr från en större bottenformation i maj. Aktien har i uppgången passerat historiska toppnoteringar från 2005 och 2013 mellan 5.20 och 5.80 kr vilket tekniskt sett är ett styrketecken och öppnar upp för en långsiktig trendvändning så länge som aktien handlas ovanför dessa kursnivåer.

På kort sikt har aktien bildat en bearish engulfing candlestick under extrem omsättning vilket är en indikation om att säljare funnits och i bästa fall leder till en sidledes handel för att arbeta bort det överköpta läget. Aktien visade samma signal den 1 juli efter en toppnotering på 4.63 kr vilket ledde till en rekyl på nästan 40 %. Skulle utfallet bli likartat denna gång kan en möjlig botten finnas runt 4.50 kr.

Sedan toppen på 7.56 kr den 11 augusti har aktien funnit stöd vid 5.50 och motstånd vid 6.46 kr. Ett brott på ovansidan öppnar upp för ett test av tidigare topp medan ett bestående brott på nedsidan ökar risken att den långsiktiga sekvensen av stigande toppar och bottnar håller på att brytas.

Slutsats: kortsiktig svaghet har påvisats vilket sannolikt leder till ett test av stödet vid 5.50 kr, forceras detta finns nästa avgörande stöd vid 4.50 kr.

Aktien handlas långt ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PREC.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto