Home > Analys: Betsson B vid avgörande kursnivå….

Analys: Betsson B vid avgörande kursnivå….

Betsson B har trotsat det svaga börsklimatet, vilket tagit aktien upp mot tidigare topp för en avstämning….stänger aktien signifikant ovanför 86.50kr indikeras vidare uppgång mot 93.50kr.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Betsson B då aktien uppvisar relativ styrka mot börsen som helhet genom en sekvens av stigande bottnar och toppar. Målkursen se analys 13 nov uppnåddes under fredagens handel vilket tagit aktien upp för ett test av oktober toppen från 2016.

Det finns goda förutsättningar för vidare uppgång då aktien är den starkaste i spelsektorn och uppvisar positivt volym mönster. Evolution Gaming tillsammans med NetEnt har bildat högre bottnar men har ännu inte bekräftat den potentiellt underliggande positiva bilden genom en passering av tidigare topp. Svagast är G5 med ett ras på 80% och som tydligt uppvisar en fallande trend med lägre toppar och bottnar

Forceras 86.50kr signifikant och under tilltagande omsättning bryter aktien upp från en bottenformation vilket indikerar starten av en långsiktig återhämtning i aktien. I detta scenario finns avstämningsnivåer i form av motstånd vilket om passeras öppnar upp för uppgång mot nästa nivå o.s.v. Närmast finns 93.50, 100, 110 samt 114kr.

Kortsiktigt inriktade placerare kan förslagsvis agera för uppgång så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 76kr… inför ett förmodat utbrott på ovansidan. För den långsiktige investeraren blir aktien intressant för en uppgångsposition när 86.50kr signifikant forceras på ovansidan. Utbrottet bekräftas därefter genom ett lyckosamt återtest ovanifrån av 86.50kr som omvandlats till ett stöd.

Betsson B
Stöd 81, 77kr Ticker BETS B
Motstånd 86.50, 93.50, 100, 110, 114kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 76kr P/E 12.2
Senaste 84.48kr Direkt avk. 3.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

 

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.