Home > Analys: Betsson B vid avgörande nivå…

Analys: Betsson B vid avgörande nivå…

Betsson B aktien har nyligen utlöst en säljsignal genom att forcera stödet runt 70kr, vilket tagit aktien ned till en mycket signifikant nivå i form av startskottet för den trendande rörelsen under 2014-15.

Betsson B aktiens långsiktigt stigande trend avslutades abrupt under februari 2016 i samband med en säljsignal från en dubbeltopp formation. Aktien har därefter handlats i en fallande huvudtrend och navigerar efter det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor som utgör ett motstånd vid upprekyler.

Under oktober utlöstes en ny säljsignal genom forceringen av stödet vid 70kr vilket tagit aktien ned till 60kr som än så länge förhindrat vidare nedgång. Denna nivå är mycket signifikant då det utgör taket av en tidigare konsolidering, som ledde till ett utbrott uppåt under 2014-15, och därför omvandlats till ett stöd. I juli 2016 ledde ett första test av denna nivå till en uppåt rekyl på drygt 50%.

Aktien har nu på nytt tagit sig ned för ett test av 60kr som än så länge inte lett till någon nämnvärd motreaktion, vilket är ett tydligt svaghetstecken. Så länge som stödet vid 60kr är intakt på veckobasis finns det chans för en motreaktion upp mot 69kr, en passering öppnar upp för ett test av 81kr.

Skulle däremot stödet ge vika genom en signifikant veckostängning därunder finns nästa stöd vid 50 följt av 45kr. Vi avvaktar med köp och inväntar bildandet av en bottenformation för att indikera att det värsta är över.

Betsson
Ticker BETS B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 10
Senaste 59.75kr Direkt avk. 8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto