Home > Analys: Betsson laddar för uppgång!

Analys: Betsson laddar för uppgång!

Spelbolaget Betsson har återhämtat sig sakta men säkert under hösten efter den kraftiga nedgången i somras. En tydligt sidledes rörelse har uppstått sedan aktien klev upp till kursnivån före det stora raset, och har därefter fortsatt att kraftsamla under hösten. Handelsintervallet har blivit allt mer snävare och Betsson laddar tydligt för uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Det var med dyster utveckling Betsson inledde 2016, som med en nedgång från över 150 kronor föll till omkring 94 kronor, innan ett ras av kraftigare karaktär klev in i bilden vilket fick bolagets aktie att noteras strax under 65 kronor.

Sakta men säkert har Betsson återhämtat sig under sommaren, och en tydlig triangelformation har uppenbarats längst resan.

Betsson lyckades inte vid tidigare utmanande att etablera sig över 94 kronor, motstånd från säljare klev in tydligt i bilden.

Vi noterar fem tidigare försök till utbrott och etablering över denna prisnivå, varav två signifikanta försök som misslyckats.

Vid varje försök har utvecklingen på aktien inneburit ett snävare handelsintervall, vilket indikerar underliggande köpstyrka.

”Betsson laddar för uppgång!” pryder som rubrik i dagens analys, och det är inte för inget. Vi tror att med tanke på den underliggande bubblande styrkan med köpare som finns i bilden, kommer ett utbrott över taket inom handelsintervallet samt etablering över 200 dagars glidande medelvärde innebära en uppgång av en mer kraftfull karaktär.

Även om potentialen är stor till en tydligare återhämtning, landar målkursen på 110 kronor som tidigare uppvisat en mer signifikant handelsaktivitet, och därefter bjudit på en konsolideringsfas historiskt.

Tidigare i december framgick det i ett pressmeddelande att Betssons dotterbolag ”One Betsson Group (OBG)” utvecklat en ny front-end teknologi.

Den nya front-end teknologin innebär i kombination med förbättrad design och layout att mobilkasinot på Betsson.com nu omfattar mer än 800 spel vilket gör det till världens största.

Bolaget har även öppnat upp plånboken så sent som i slutet av 2016, och det framgick den 7 december i ett pressmeddelande att Betsson förvärvar speloperatören Racebets, en nischaktör inom hästspel.

Förvärvet väntas vara slutfört i början av 2017, där den initiala köpeskillingen uppgår till 34 miljoner euro, med ett tak på max 40 miljoner euro.

En stor del av Racebets intäkter, rättare sagt 75 procent kommer från lokalt reglerade marknader, primärt Tyskland och Storbritannien.

Betsson
Entré köp 94.00 kr Ticker BETS B
Målkurs 110.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 90.00 kr P/E 15.7
Senaste 90.15 kr Direkt avk. 5.0%

 

Köpläge uppstår vid utbrott av intervalltaket samt etablering över MA 200 kring 94 kronor. Målkursen landar på hela 110 kronor då potentialen är stor för en kraftigare rörelse. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 89 kronor.

Aktien handlas strax under MA 200, efter att nyligen precis brutit över 50 samt 100 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BETS B.

Analys: Betsson laddar för uppgång!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto