Home > Analys: Betsson närmar sig stöd

Analys: Betsson närmar sig stöd

Spelbolaget Betsson har rusat alltsedan pokertrenden började ta fart i början på 2000-talet. Avkastningen har varit fenomenal och gett ca 20 000 % de senaste 10 åren. Bolaget har en omsättning i 2-miljardersklassen och en vinstmarginal efter skatt som med överslagsräkning ger ca 25 % varje år.

BETS B har varit svag på sistone och det har snart gått 50 handelsdagar sedan aktien sist stängde över 34-dagars glidande medelvärde. Aktien närmar sig sitt stödområde kring 163-164, stochastic är översålt och därför ges ett fördelaktigt scenario för en kortsiktig trade.

Fördelen med att ta position i konsolideringsformationer är att man får en väldigt tight nödutgång om det skulle visa sig att aktien inte står pall. Samtidigt ges en teoretisk möjlighet att återtesta tidigare toppar. Men eftersom girighet inte är vår melodi nöjer vi oss med att ta hem hela eller delar av vinsten vid närmsta motstånd av betydelse.

I fallet med BETS B ges en uppsida om cirka 16 % från stödområdet vid konsolideringsformationens nedre del. Motståndet att sikta på är 190 och två dagars stängning under 157 är triggern för nödutgång. Den som vill ge aktien chansen att testa 200-nivån kan göra en partiell försäljning vid 190 och låta den andra delen av positionen följa med upp om aktien skulle ha kraft att testa 200-nivån. Vid det här förfarandet är det fördelaktigt att använda en flytande stoppkurs då man riskexponerar kapitalet en längre tid. Aktiekursen bör då inte ges möjlighet att handlas under ens ingångsnivå.

Betsson B
Betsson B
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto