Home > Analys: Betydande uppsida i Hennes & Mauritz aktien

Analys: Betydande uppsida i Hennes & Mauritz aktien

HM B bröt under september månad ett treårigt handelsintervall mellan 180 till 260 kr på ovansidan och signalerade därmed starten av en trendande rörelse. En flaggformation har bildats vilket stödjer ett fortsatt uppgångs scenario så länge som aktien handlas ovanför 260 kr nivån.

Hennes & Mauritz aktien har ett P/E på 27.3 vilket är i linje med bransch genomsnittet på 27.09. Utdelningen är 9.50 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3.4 %. Vinst per aktie är 10.17 kr.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns mellan 260 till 265 kr.  Motstånd vid 280 kr.

Vi har tidigare nämnt att HM B aktiens börsutveckling de senaste åren har inte varit någon kul resa för aktieägare då aktien handlats på samma nivåer som för tre år sedan. Detta har nu ändrats då aktien forcerat ett treårigt konsolideringsområde mellan 180 till 260 kr. Utbrottet från det tidigare konsolideringsområdet visade en signifikant volymökning vilket ökar tillförlitligheten i köpsignalen.

En flaggformation har bildats vilket ofta förekommer halvvägs i en trendande rörelse vilket i detta fall skulle indikera en fortsatt uppgång till 340 kr, vilket även sammanfaller med prisobjektivet från det tidigare konsolideringsintervallet (260-180= 80 kr + 260 kr = 340 kr)

Vi ser en god möjlighet att vara med på fortsatt uppgång i aktien och rekommenderar ett köp vid rekyl ned mot 270 kr alternativt ett köp vid en forcering av motståndet i flaggformationen vid 281 kr. En stoploss placeras förslagsvis vid 253 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto