Home > Analys: Bevaka Doro…en falsk säljsignal?

Analys: Bevaka Doro…en falsk säljsignal?

Doro aktien har efter ett brott av den stigande trenden visat styrketecken genom en bullish engulfing candlestick, vilket ökar oddsen att vi nyligen bevittnat en falsk säljsignal.

Doro aktien har de senaste två åren handlats i en starkt stigande trend inom ett väl definierat handelsintervall i form av en stigande trendkanal. I slutet av april visade aktien en vändning nedåt i samband med ett test av motståndet vid kanaltaket där aktien bildat en vändningscandlestick i form av en spinning top.

I nedgångsfasen forcerade aktien stödet vid kanalgolvet och testade swing lågpunkten runt 50kr där aktien uppvisade en stark köprespons i form av en bullish engulfing candlestick. Detta är ett tydligt styrketecken som ökar oddsen att genombrottet av kanalgolvet inte behöver få allt för stora växlar på nedsidan. Så länge som aktien handlas ovanför 50kr nivån räknar vi med en ny uppgångsfas inom kort.

Stänger aktien i ett senare skede tillbaka in i trendkanalen genom att stänga ovanför 57kr är detta en klart positiv utveckling som öppnar upp för vidare uppgång mot 65kr följt av ett test av tidigare toppnotering runt 77kr.

Doro
Entré köp 53.50kr Ticker DORO
Målkurs 64.50kr Marknad OMXS Small Cap
Nödutgång 51.25kr P/E 17.7
Senaste 55.75kr Direkt avk. 0%

Skulle aktien däremot visa svaghet genom att signifikant stänga under 50kr förväntas vidare nedgång mot 45kr följt av 37kr.

Skulle aktien uppvisa en mindre motreaktion i kölvattnet av den nyligen uppvisade bullish engulfing formationen ned mot 53.50kr uppstår ett attraktivt köpläge då risken kan placeras snävt förslagsvis vid en stängning under 51.25kr. Målkurs sätts till 64.50kr.

Aktien handlas under det sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol DORO.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto