Home > Analys: Bevaka motståndet runt 590 kr i Astra Zeneca.

Analys: Bevaka motståndet runt 590 kr i Astra Zeneca.

Astra Zeneca är i slutfasen av en potentiell huvudskuldra formation där en notering ovanför 590 kr utlöser en köpsignal med ett prisobjektiv på 655 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Astra Zeneca aktien har efter en utlöst säljsignal från en huvudskuldra toppformation inte uppvisat den förväntade svagheten då aktien efter att ha forcerat stödet runt 540 kr bildat en dubbelbotten och återigen tagit sig ovanför MA 200. Detta är en positiv utveckling som stärkts av de senaste dagarnas positiva volymutveckling där aktien stängt i närheten av dagshögsta efter ett initialt kursfall.

I diagrammet håller en omvänd huvudskuldra formation på att bildas, där ett signifikant utbrott genom motståndet runt 590 kr utlöser en köpsignal med ett prisobjektiv på 655 kr. Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten vid testet av MA 200 ovanifrån d.v.s. 553 kr är oddsen goda för ett positivt utbrott. Vi rekommenderar ett köp vid en gap täckning runt 568 kr då nödutgången i detta fall kan placeras snävt, under 553 kr, i förhållande till potentialen i ett positivt utbrott.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under 553 kr sönderslås det positiva scenariot och indikerar fortsatt nedgång på sikt mot 526 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns runt 553 kr. Närmaste motstånd runt 590 kr

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto