Home > Analys: Billerud konsolidering i upptrenden

Analys: Billerud konsolidering i upptrenden

Billerud aktien handlas i ett allt snävare intervall inom en långsiktigt stigande trend. Ett utbrott från intervallet förväntas ske på ovansidan vilket öppnar upp fört ett test av motståndet runt 76 kr.

Billerud Aktiebolag är en tillverkare av förpackningspapper som bildades av Stora Enso och dåvarande Assi Domän år 2001. 2012 går Billerud AB och Korsnäs AB samman och bildar BillerudKorsnäs AB. Den köpande parten i affären är formellt Billerud. Årsomsättningen vid utgången av 2009 var cirka 7,8 miljarder kronor. Billerud har tillverkning vid Gruvöns bruk i Grums, bruken i Karlsborg (Kalix kommun) och Skärblacka samt i brittiska Beetham. Gruvöns bruk etablerades 1931 av det gamla Billeruds AB, som fusionerades med Stora Kopparbergs Bergslags AB (nuvarande Stora Enso) 1984. Skärblacka bruk har tidigare ägts av bland annat Fiskeby AB, medan Karlsborgs sulfatfabrik ingick i statliga AB Statens Skogsindustrier (ASSI).

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 58 följt av trendlinje stöd vid 54 kr. Motstånd vid 64 samt allt time highs runt 76 kr.

Billerud aktien har haft en fenomenal utveckling på börsen sedan botten runt 8 kr från 2009. Aktien har nästan nio dubblats och befinner sig i en tydligt stigande trend.  Sedan årsskiftet har pendlingarna i aktien avtagit och aktien inlett en kraftansamlingsfas i form av en triangelformation. Då trenden är uppåt riktad är det mer sannolikt för ett utbrott på ovansidan men skulle utbrottet mot förmodan ske på nedsidan finns ett kraftfullt stöd i form av den stigande trenden strax därunder som sannolikt fångar upp eventuell svaghet.

Forcerar aktien 64 kr utlöses en köpsignal som har potential att ta aktien upp för ett test av all time highs runt 76 kr. Vi har en positiv inställning så länge som aktien handlas ovanför den stigande trenden vid 54 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BILL

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto