Home > Analys: Billerud Korsnäs balanserar på trendlinje stödet…

Analys: Billerud Korsnäs balanserar på trendlinje stödet…

Billerud Korsnäs aktien handlas inom en stigande trendkanal där aktien efter en toppnotering på 169 kr tagit sig ned mot kanalgolvet där aktien funnit stöd. Aktien måste forcera 129 kr följt av vidare uppgång genom det fallande 40 veckor MA för att den tekniska bilden skall stärkas.

Billerud Korsnäs aktien långsiktigt stigande trend sedan lågpunkten runt 57 kr från juni 2013 är intakt.

I slutet av 2014 uppvisade aktien en trendacceleration som medförde att aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor. En förnyad kursrusning under 2015 uppvisade samma fenomen, i båda fallen justerades det överköpta läget i form av en fallande kurs.

Aktien har efter en toppnotering på 169 kr, forcerat det svagt fallande 40 veckors glidande medelvärde och tagit sig ned mot stödet vid kanalbotten för ett avgörande. Forceras stödet runt 121 kr signifikant är detta ett svaghetstecken där närmsta stöd finns strax därunder, runt 116 kr som måste hålla för ett inte riskera en större trendvändning.

I ett positivt scenario krävs att aktien forcerar motståndet runt 129 följt av vidare uppgång over det fallande 40 veckors glidande medelvärde runt 136.50 kr, för att den tekniska bilden skall ljusna.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BILL.

Billerud korsnäs 17 Maj 2016

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto