Home > Analys: Björnarna får en chans i Netflix

Analys: Björnarna får en chans i Netflix

Den bredare marknaden definierat som SP500 fortsatte uppåt över viktiga nivåer tidigare under augusti och september månad. Marknaden har dock egentligen inte vunnit särskilt mycket mark utan kämpar på för att försöka vinna momentum. Samtidigt kommer vi nu in i ännu ett känsligt tidsfönster för reaktion nedåt i samband med höstdagjämningen den 22 september som i sin tur råkar sammanfalla med en intressant cykel i Netflix!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Vad höst- och vårdagjämning har med aktieanalys att göra kan man ju fråga sig. Men enligt W.D. Gann var dessa dagar viktiga, precis som vinter- och sommarsolståndet. Nu ska detta ses mer som kuriosa eftersom mina analyser inte baserar sig på det, däremot råkar tidscyklerna i övrig analys peka på att de närmsta dagarna är viktiga.

För cirka 30 dagar sedan identifierade vi att Netflix fallit i 30 dagar från toppen kring den 21 juli. Vi var då positiva till en stängning av gapet kring 178 dollar. Den analysen föll väl ut och aktien har nu fortsatt upp ytterligare en liten bit.

I dagarna, imorgon närmare bestämt har ytterligare cirka 30 dagar passerat sedan den förra botten och därmed även 60 dagar sedan toppen den 21 juli. Vi har alltså både en 30 dagars- och en 60 dagarscykel som kan ge sig till känna.

Finns det något i övrigt som pekar på att aktien kan vara redo för en lite större reaktion nedåt den närmsta tiden? Ja, både Slow stochastic indikatorn så väl som RSI indikatorn ligger och rullar på höga nivåer och visar dessutom antydan till negativa divergenser. De har dock ännu inte avgett några säljsignaler.

Netflix (dagsdiagram)
Netflix (dagsdiagram)

Ur ett vågperspektiv vet vi att det är relativt sällan som en aktie endast rekylerar nedåt i en våg. Om nu toppen i juli markerade toppen på en relativt sett lite större cykel finns det goda chanser att aktien kommer tillbaka nedåt igen.

Vi har motstånd vid 191 dollar. Tar sig aktien över denna nivå får vi en ny köpsignal som signalerar högre priser framöver. På nedsidan har vi ett mycket viktigt stöd vid 164 dollar. Ovan 164 dollar torde 174 dollar nivån agera stöd, i varje fall tillfälligt.

Idén är att förbereda sig på att ta en negativ position i Netflix på en negativ candle-stick stapel i diagrammet, om denna inträffar kring den 21 september. Märk väl att det inte måste vara precis den 21 september utan vi jobbar med spannet 20-22 september. Stoppen kan placeras vid 191 dollar och vår målnivå är satt till 164 dollar. Netflix rapporterar för det tredje kvartalet den 16 oktober och man bör oavsett hur en eventuell trade ligger till stänga sin position inför rapporten. Våra oscillatorer bör vid en sådan situation dessutom trigga för en kortsiktig negativ utveckling.

Säljnivån nedan är indikativ och ingen fast trigger-nivå.

Netflix – en överblick
Entré sälj $185.00 Ticker NFLX
Målkurs $164.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $191.00 P/E (est 2017) 155.14
Senaste $185.70 Direkt avk. (est 2017) 0.0 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto