Home > Analys: Blanka Boliden på uppgångar

Analys: Blanka Boliden på uppgångar

Boliden har de senaste månaderna fått ett antal säljsignaler. Boliden ligger i nedåtgående trender och vi rekommenderar att man blankar aktien på eventuella uppåtrekyler.

Boliden har haft en ryckig utveckling i år. Först gick aktien upp från ca 100 kr vid årsskiftet till 125,6 kr som mest den 9 februari. Nu har aktien istället slagit tillbaka till 98,55 kr.

Under nedgången från toppen har Boliden fått ett antal säljsignaler. Bland annat fick Boliden en säljsignal ur en huvudskuldra-formation när den gick under 114 kr-stödet den 5 mars. Den signalen indikerade att aktien skulle gå ner till minst ca 103 kr. Se också våra analyser av Boliden den 16 februari och den 22 mars.

Nu har Boliden dessutom fått nya säljsignaler när aktien etablerat sig under 103 kr nivån. Nästa starka stödnivåer som ser ut att komma att testas ligger kring ca 81 kr och ca 65 kr.

Boliden har på vägen dit ner i och för sig andra stödnivåer som aktien också kan, i alla fall tillfälligtvis, stanna upp vid. Till exempel har vi en stödnivå i form av 200 dagars medeltalskurvan som ligger vid ca 98 kr.

Både den korta samt den långa trenden är nedåtriktade för Boliden aktien.

Stochastic-indikatorn visar på att aktien är översåld. En aktie kan dock fortsätta vara översåld en längre tid om den ligger i en stark trend, så det är ingen köpsignal i sig själv.

Boliden har starka motståndsnivåer kring ca 110 kr och ca 114 kr. Stänger Boliden över dessa får aktien köpsignaler och då kan toppnivåerna kring 120-126 kr komma att testas.

Det ser emellertid i nuläget ut som om Boliden kommer att ha mycket svårt att etablera sig över dessa motståndsnivåer.

Vi rekommenderar att man använder eventuella uppåtrekyler till att blanka aktien. Sikta på en nedgång till minst ca 81 kr. Stop loss om aktien stänger över 111 kr. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar mer och mer vinst.

Boliden aktiens kursutveckling ser ut att fortsätta väldigt volatil. För den aktive placeraren rekommenderar vi därför att man tar hem vinsten då och då på sina korta positioner. Sedan kan man blanka igen på uppåtrekyler.

Boliden (Dagsdiagram)
Boliden (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.