Home > Analys: Boliden köpsignal utlöst.

Analys: Boliden köpsignal utlöst.

Boliden aktien har utlöst en huvudskuldra köpsignal… vilket indikerar vidare uppgång mot 340kr. Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 283kr är förutsättningarna bästa möjliga för en trendande rörelse på ovansidan.

Boliden aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen som nyligen utlöst en stark köpsignal från en huvudskuldra formation. Prisobjektivet som utgör skillnaden mellan botten och taket av prisintervallet indikerar en uppgång mot 340kr i första hand. Förutsättningarna för en bestående rörelse på ovansidan är mycket goda då börsen som helhet är stark och aktien inte har ett naturligt utbud av säljare som vill komma ut på breakeven nivåer, då aktien nyligen gjort ett nytt all time high.

Så länge som aktien respekterar stödet vid nacklinjen i huvudskuldra formationen runt 283kr är det positiva huvudscenariot intakt. Aktien är köpvärd på rekyl framförallt inom intervallet 283-287kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 279kr. Målkurs sätts till 339kr.

Skulle aktien däremot grusa uppgångsplanerna genom att signifikant stänga under 283kr anses köpsignalen vara falsk med åtföljd nedgång av utbrottshandlare som ligger fel i marknaden mot 260kr i första hand.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Boliden
Entré köp 283-287kr Ticker BOL
Målkurs 339kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 279kr P/E 13.2
Senaste 298.60kr Direkt avk. 1.8%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto