Home > Analys: Boliden kraftansamlar inför köpsignal…

Analys: Boliden kraftansamlar inför köpsignal…

Svängningarna i Boliden aktien har de senaste månaderna minskat rejält vilket tolkas som en kraftansamling inför ett förmodat utbrott på ovansidan i enlighet med den stigande huvudtrenden.

Boliden aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen som bildat en tydlig sekvens av stigande lågpunkter ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor. De senaste månaderna har aktiens pendlingar minskats rejält samtidigt som styrketecken uppvisats genom att aktien respekterar MA 40 veckor som stöd, vilket ger goda odds att kraftansamlingen leder till et utbrott på ovansidan i första hand. Då aktien visat ovilja att sjunka under en svag börsperiod är aktien köpvärd på nuvarande nivå inför ett utbrott på ovansidan.

En eventuell köpsignal signaleras genom att aktien signifikant på veckobasis stänger ovanför 303kr framförallt om omsättningen ökar i samband med utbrottet. Prisobjektivet indikerar i detta fall en uppgång mot 345kr.

För den aggressive spekulanten rekommenderar ett köp runt 285kr. Målkurs sätts till 345kr. Nödugången placeras förslagvis vid en stängning under 278kr. Är man konservativt lagd bör man istället avvakta ett utbrott på ovansidan under tilltagande omsättning och köpa på rekyl ned mot 301kr. I detta scenario kan en stoploss placeras vid en veckostängning under 297kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under 278kr finns stöd vid 265 följt av 256kr. Passeras den sistnämnda nivån indikeras teknisk svaghet och ett sannolikt test av 222kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Boliden
Entré köp 285kr Ticker BOL
Målkurs 345kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 278kr P/E 11.3
Senaste 284.30kr Direkt avk. 4.9%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto