Home > Analys: Boliden kraftsamlar inför vidare uppgång…

Analys: Boliden kraftsamlar inför vidare uppgång…

Efter en tydlig konsolidering och kraftsamling under andra kvartalet, tappade vi mark och noterade ett nytt årslägsta i juni. Därefter har tongångarna varit alltjämt positiva, och det ser nu allt mer ut att det kraftsamlas inför vidare uppgång…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Gruv- och smältverksbolaget Boliden inledde andra kvartalet i negativa tongångar. Kort därefter följdes en tydligt sidledes handel med kraftsamling som åkte på kort bakslag i mitten av juni.

Efter ett nytt årslägsta strax under 225 kronor fick vi en vändpunkt. Vid denna prisnivå befann sig aktien även i yttre delen av det stora handelsintervallet och volymområde mellan 225-258 kronor som växt fram sedan ett år tillbaka.

Ett positivt momentum plockades därefter upp, och köpstyrkan som uppenbarades har tagit oss tillbaka för att utmana motståndsnivån vid 236 kronor.

Således ser Boliden nu ut att kraftsamla inför vidare uppgång, och vi tror att en köpsignal triggas inom kort vid 237 kronor, genom en etablering över den tekniska motståndsnivå vid 236 kronor.

Vi bedömer samtidigt att sannolikheten är hög, att vid ett sådant scenario att vi får en resa upp till 258 kronor, efter utmanande av tidigare kanaltak i konsolideringsområdet vid 245 kronor. Däremot räknar vi med att tydlig säljstyrka inte kommer att titta fram förrän vid 258 kronor, och lämnar därför en målkurs på 257.50 kronor.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 230 kronor, för att begränsa en eventuell nedgång, och falsk köpsignal.

Boliden noteras strax under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde, som även här pekar på en vidare resa norrut.

Metallpriserna ger även ytterligare positiv pusselbit till vår prognos, som åter gått in i en kortsiktig positiv trend efter tidigare nedgång. Kina som åter uttalat sig positiva till fortsatt stödköp, väntas även bidra till efterfrågan framöver.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Analys: Boliden kraftsamlar inför vidare uppgång…

Boliden
Entré köp 237.00 kr Ticker BOL
Målkurs 257.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 230.00 kr P/E 12.2
Senaste 233.10 kr Direkt avk. 2.2%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto