Home > Analys: Boliden närmar sig attraktiv köp nivå

Analys: Boliden närmar sig attraktiv köp nivå

Boliden aktien handlas i ett bredare handelsintervall. Den senaste tidens kursnedgång börjar ta aktien ned mot en stödnivå som sannolikt håller för ett första test.  

Boliden AB är ett metall företag med rötterna i Bolidengruvan, i Boliden i norra Västerbotten. Bolidens verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. Återvinning av metaller, där Boliden är en av de ledande aktörerna i världen, är en växande del av verksamheten. Huvudmetallerna är zink och koppar. Andra metaller som Boliden framställer är bly, guld och silver. Verksamheten bedrivs i två affärsområden: Gruvor och Smältverk. Bolidens aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, men även på Toronto Stock Exchange

Aktien handlas under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 100, 96 samt 88kr. Motstånd vid 109, 120 samt 126 kr.

Boliden aktien har det senaste året handlats i ett brett handelsintervall mellan 84- 126 kr. Inom detta intervall är rörelserna kraftiga och uppgångar har bromsats av motståndet runt 126 kr och nedgångar av det stigande trendlinje stödet. Aktien befinner sig i en kortare fallande trend efter ett misslyckat försök i början av januari att forcera motståndet vid 126 kr. Boliden börjar närma sig det stigande trendlinje stödet, vilket finns vid den psykologiskt viktiga 100 kr nivån. Det är sannolikt att aktien vid fortsatt kursfall finner stöd runt denna nivå och påbörjar en återhämtning som kan ta aktien upp mot 126 kr på ett par månaders sikt.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper om den kan komma ned runt 100 kr nivån. En stop loss läggs förslagsvis under 94 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto