Home > Analys: Boliden testar MA 200…

Analys: Boliden testar MA 200…

Boliden aktien handlas under det fallande jämviktsvärdet, MA 200 i närheten av kanal taket vilket utgör en kortsiktig blankningsnivå ned mot 127 kr.

Boliden aktien handlas i en fallande trendkanal sedan toppnotering vid 201 kr från april 2015. I vanlig ordning agerar kanalgolvet som ett potentiellt stöd vid kursfall medan kanaltaket utgör en begränsningslinje för vidare uppgång. I början av februari testades stödet vid kanalgolvet vilket resulterade i en kraftig motreaktion som tagit aktien upp i närheten av det potentiella motståndet vid kanaltaket och i närheten av tidigare swing högsta.

Vi ser vidare test av motståndet vid kanaltaket runt 145 kr som en attraktiv ingångsnivå för en kortsiktig blankning ned mot stödet vid 127 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis ovanför 149.50 kr.

Analys sponsrad av Vontobel

Handla på högt och lågt i samband med den pågående rapportsäsongen!

→ Till instrumenten

BEAR BOLIDEN X3 VON
Entré sälj 145kr
Målkurs 127kr
Nödutgång 149.50kr

Forcerar aktien 145 kr nivån följt av vidare uppgång genom tidigare swing högsta vid 148 kr är detta ett styrketecken som öppnar upp för vidare uppgång mot 160 följt av 170 kr.

I ett negativt scenario håller 145 kr nivån och leder till en trendvändning nedåt mot 127 följt av 122 kr.

Aktien presenterar delårsresultat den 3 maj vilket sannolikt leder till ökad kursvolatilitet och möjlighet till ett brott av den fallande trenden.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto