Home > Analys: Boliden vände upp vid köpnivån

Analys: Boliden vände upp vid köpnivån

Boliden AB är ett metall företag med rötterna i Bolidengruvan, i Boliden i norra Västerbotten. Bolidens verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. Återvinning av metaller, där Boliden är en av de ledande aktörerna i världen, är en växande del av verksamheten. Huvudmetallerna är zink och koppar. Andra metaller som Boliden framställer är bly, guld och silver. Verksamheten bedrivs i två affärsområden: Gruvor och Smältverk. Bolidens aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, men även på Toronto Stock Exchange

Aktien handlas under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 100, 96 samt 88kr. Motstånd vid 109, 119 samt 126 kr.

Boliden aktien har det senaste året handlats i ett brett handelsintervall mellan 84- 126 kr. Inom detta intervall är rörelserna kraftiga och uppgångar har bromsats av motståndet runt 126 kr och nedgångar av det stigande trendlinje stödet. Aktien befinner sig i en kortare fallande trend efter ett misslyckat försök i början av januari att forcera motståndet vid 126 kr. Aktien fann som förväntat stöd vid trendlinjen runt 100 kr och har gjort ett rejält avstamp uppåt. Det finns ett flertal motstånd som måste forceras på väg mot tidigare toppnivåer runt 126 kr.

Skulle aktien forcera motståndet vid 109 kr börjar det ljusna rejält för att då sönderslås en potentiell huvudskuldra formation och vägen är öppen mot nästa nivå vid 119 kr följt av 126 kr.

Har man köpt i enlighet med tidigare rekommendation runt 100 kr kan man flytta upp stop lossen från 94 kr till 98 kr där aktien inte bör gå för att behålla det positiva sentimentet

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto