Home > Analys: Börsens mest intressanta storbolagsaktie…?

Analys: Börsens mest intressanta storbolagsaktie…?

Vår rekommendation av Sandvik i november gav inte önskat resultat och affären blev utstoppad. De grundläggande förutsättningarna är dock intakta och Sandvik framstår både tekniskt och fundamentalt som en börsens mest intressanta storbolagsaktier av följande skäl:

  • Sandvik är en av de lägst värderade verkstadsaktierna med ett bra kassaflöde som ger goda möjligheter till en attraktiv direktavkastning.
  • Aktiekursen toppade i juli 2007 och har sedan dess fallit med 40%. Aktien tillhör även föregående års förlorare på börsen med en nedgång på över 12%.
  • Sedan maj 2013 har dock aktien rört sig i huvudsak sidledes (bildat ett intervall) och har etablerat en tydlig bottenformation.
  • Aktiekursen är även i färd med att bryta den nedåtgående trend som varit i kraft sedan februari 2013 samtidigt som Sandvik kraftsamlar för att på femte försöket bryta upp från sin bottenfas/intervall.
  • Vi räknar med att utbudet strax ovanför 90 kronor kommer bjuda på visst fortsatt motstånd, men det pågående trendbrottet i kombination med ett intervallutbrott innebär en ovanligt god sannolikhet att Sandvik står inför en uppgångsfas inom kort.
SAMMANFATTNING
Aktie: Sandvik
Kurs: 91,15
Stop: 88
Lista: OMXS30
Köpzon: 90-92
Vinstmål: 98-10
Sandvik
Sandvik
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto