Home > Analys: Botten nådd i Black Pearl Resources.

Analys: Botten nådd i Black Pearl Resources.

Black Pearl Resources har efter kursfall på 90 %, visat positiva tecken då aktien brutit konsolideringstaket i en bottenformation under tilltagande omsättning. Ny köpsignal utlöses när aktien stänger ovanför 8.80 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Black Pearl Resources har varit en riktig underpresterare på börsen efter en topp på 18.73 kr i april 2014. Aktien har handlats i en tydligt fallande trend där det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 fungerat som motstånd under augusti-september när aktien försökte bryta sig loss på ovansidan. OBV indikatorn som mäter volymen på uppgångsdagar jämfört med nedgångsdagar har visat en sekvens av fallande toppar vilket bekräftar den fallande trenden.

De negativa utsikterna har på kort tid förändrats i samband med att aktien forcerade taket i den botten fas som aktien handlats i sedan i slutet av 2014. Utbrottet skedde under markant ökad omsättning vilket i kombination med att OBV på ett kraftfullt sätt börjat en stigande fas, gör att den tekniska bilden ljusnat rejält. På kort sikt har aktien visat en mindre motreaktion vid förra toppen runt 8.80 kr vilket är en viktig referenspunkt för en långsiktig vändning uppåt.

Skulle aktien de kommande veckorna fortsätta nedåt för en avstämning av 7 kr ovanifrån som omvandlats till ett starkt stöd skapas ett mycket fördelaktigt ingångsläge för en långsiktig placering…

Men det mest sannolika scenariot ar att aktien redan tagit sats vid 7.75 kr, lågpunkten från i onsdags inför ett genombrott av 8.80 kr. Vi rekommenderar ett köp på utbrott när aktien stänger ovanför 8.80 kr. Nödutgången placeras förslagsvis runt 8.30 kr och målkurs sätts konservativt till 10.50 kr i första hand.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns runt 8.80 kr. Stöd vid 7 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PXXS SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto