Home > Analys: Botten nådd i Semafo…?

Analys: Botten nådd i Semafo…?

Semafo aktien har visat positiva signaler genom ett misslyckat utbrottsförsök på nedsidan. Vi siktar in oss på ett rekylköp inför vidare uppgång mot 27.50kr i ett första skede.

Semafo aktien har bortsett från uppgången i mitten av 2016, de senaste fyra åren handlats mellan 16 och 43kr.

Från april 2017 har pendlingarna visat en botten vid 18kr och en topp vid 27.50kr. Det är inom detta handelsområde aktien visade ett falskt utbrott på nedsidan för ett par veckor sedan vilket skapar ett kommande köpläge.

Det är ofta i kölvattnet av falska utbrott som köpsignalerna blir extra kraftfulla då förutom bottenfiskare som försöker komma in på en låg kurs även blankare som tvingas täcka felaktiga positioner när aktien återigen tar sig över utbrottsnivån. Aktien har nu med god marginal tagit sig tillbaka in i det tidigare handelsintervallet vilket gör att vi siktar in oss på en rörelse mot intervalltaket vid 27.50kr för ett test.

Skulle aktien de kommande veckorna ta sig ned mot 18kr uppstår bästa möjliga ingångsnivå för ett köp med mycket god procentuellt uppgångspotential. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 17.40kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

SEMAFO
Entré köp 18-18.30kr Ticker SMF
Målkurs 27.40kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 17.40kr P/E neg
Senaste 19.86kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto