Home > Analys: Botten nådd i NCC B?

Analys: Botten nådd i NCC B?

NCC B har visat positiva signaler genom en bullish engulfing candlestick efter ett falskt genombrott av stödet runt 155kr. Passeras 167kr bekräftas en vändning uppåt.

NCC B aktien har utvecklats mycket svagt under större delen av 2017 med ett kursfall på runt 100kr från toppnoteringen. Denna underprestation i jämförelse mot börsen är sannolikt över då aktien efter omfattandet test av stödet runt 155kr passerat detta på nedsidan följt av en bullish engulfing candlestick. Detta indikerar ett falskt utbrott på nedsidan vilket öppnar upp för ett köp med bästa möjliga uppgångspotential, understödd av utbrottshandlare som felaktigt är positionerade för vidare kursfall.

Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten från det falska utbrottet är förutsättningarna goda för starten av en återhämtning mot det långsiktigt fallande jämviktsvärdet MA 40 veckor.

Då risken för bakslag reducerats genom uppvisandet av en kraftfull köprespons (bullish engulfing candlestick) rekommenderar vi ett köp runt fredagens stängningskurs. Målkurs sätts konservativt till 176kr. Nödutgång placeras förslagsvis vid en stängning under 154kr på veckobasis.

Aktien handlas på en sträckt nivå i jämförelse mot det fallande långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor, vilket ger stöd för starten av en återhämtning.

NCC B
Entré köp 161.70kr Ticker NCC B
Målkurs 176kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 154kr P/E 17.7
Senaste 164.60kr Direkt avk. 4.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NCC B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.