Home > Analys: Botten tendens i JM.

Analys: Botten tendens i JM.

JM aktien har tappat 50% av börsvärdet sedan toppen i maj 2017. Aktien har under veckan bildat en bullish engulfing candlestick vilket signalerar att en botten nåtts.

JM aktien har efter en temporär etablering över toppen från 2015 utvecklats mycket svagt, betydligt svagare än börsen som helhet vilket gjort aktien översåld i ett långsiktigt perspektiv.

De senaste veckorna har aktien vid åtskilliga tillfällen testat stödet runt 174kr. Stödet bröts på nedsidan i början av månaden… men aktien har uppvisat svårigheter att attrahera en betsående säljkraft vilket lett till att köparna återigen hittat tillbaka till aktien. Tekniskt sett bildades en bullish engulfing candlestick på veckobasis under kraftigt ökad omsättning, vilket stödjer tesen om starten av en återhämtning i aktien. Så länge som aktien handlas ovanför 165kr är förutsättningarna goda för en initial uppgpång mot 236kr.

Forceras 194kr på ovansidan bekräftas en vändning uppåt.

Då aktien tydligt markerat att köparna tagit över taktpinnen är aktien köpvärd på rekyl, framförallt i närheten av 180kr. Nödutgången placeras i detta scenario vid en stängning under 175kr. Målkurs sätts till 235kr.

Passeras i ett senare skede 259kr signaleras vidare uppgång mot 280 följt av 331kr.

Kindred Group
Entré köp 180-186.50kr Ticker JM
Målkurs 235kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 175kr P/E 6.9
Senaste 186.25kr Direkt avk. 5.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto