Home > Analys: Botten tendenser i ABB.

Analys: Botten tendenser i ABB.

ABB aktien har efter en högre lågpunkt bildat en potentiell huvudskuldra bottenformation. Ett köp runt 157 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där aktien efter en toppnotering på 196 kr i början av juni visat en succesiv försvagning som tagit aktien ned för en lågpunkt på 143.50 kr i slutet av september. Denna lågpunkt testades kort därefter och aktien bildade en mindre dubbelbotten vilket förmådde köparna att återigen kliva in i aktien.

Köpkraften har visats genom bildandet av en högre lågpunkt åtföljt av en högre högsta notering vilket trendmässigt innebär att aktien startat en upptrend åtminstone på kort sikt. I kursdiagrammet stödjs de tekniskt sett positiva signalerna då en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra bildats. Så länge som aktien handlas ovanför stödet mellan 153- 157 kr är det sannolikt att ett utbrott sker på ovansidan. Detta bekräftas genom att aktien bryter igenom 170 kr följt av en etablering ovanför det svagt fallande MA 200 runt 171.50 kr.

Då risken är sund i förhållande till uppgångspotentialen föreslås ett köp runt 157 kr. Målkurs sätts konservativt till 170 kr med reservation för betydligt högre kurs om denna nivå forceras på ovansidan. Nödutgången placeras förslagsvis under 152 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att forcera stödzonen mellan 153-157 kr finns nästa anhalt runt 146 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto