Home > Analys: Bottenfiske i EnQuest…

Analys: Bottenfiske i EnQuest…

EnQuest har efter ett test av botten från 2017 visat en stark köprespons genom en bullish engulfing candlestick på veckobasis, vilket öppnar upp för en rejäl återhämtning.

EnQuest aktien har varit en av de stora förlorarna på Stockholmsbörsen efter att aktien i brutit ned från en dubbel-toppformation under 2014. Raset summeras till en nedgång från 13.27kr till som lägst 1.08kr i början av 2016. Aktien har därefter handlats inom ett sidåtgående handelsintervall där bottnarna runt 2.20kr varit avgörande stöd på nedsidan och 4.58kr agerat som motstånd på ovansidan.

I mitten av mars bröt aktien igenom stödet… men kort därefter uppvisades en stark köprespons och en signifikant stängning ovanför stödet. Detta tolkas som ett falskt utbrott på nedsidan vilket är en positiv utveckling då aktien uppvisade en stark volymökning vid tillbakagången och öppnar upp för ett test på ovansidan.

Närmast finns motståndet vid 2.71kr, vilket om passeras bekräftar ett avstamp från en långsiktig botten och signalerar starten av en större återhämtning mot 3.00 följt av 4.40kr.

Den långsiktiga investeraren kan förslagsvis agera för fortsatt uppgång så länge som 2.20kr håller på veckobasis. Flytta sedan upp stop loss allt eftersom aktien rör sig vidare uppåt.

Enquest
Stöd 2.20kr Ticker ENQ
Motstånd 2.71, 3.00 samt 4.40kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 2.04kr P/E 2.3
Senaste 2.27kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ENQ

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto