Home > Analys: Bottenfiske i Semafo…

Analys: Bottenfiske i Semafo…

Semafo aktien har i takt med ett fallande guldpris utvecklats mycket svagt, vilket tagit aktien ned till intervallbotten där en positiv motreaktion uppvisats. Då risken för genombrott anses vara lägre än potentialen för en trendvändning föreslås ett köp runt 17 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Semafo aktien har kort efter noteringsdagen handlats i en kraftigt fallande trend där aktien inledningsvis visade ett tapp på 87 % för att noteras som lägst 8.10 kr. Aktien har därefter visat en större återhämtning där ett bredare handelsintervall mellan 33.90 och 16.70 kr bildats. Detta handelsintervall har nedjusterats till mellan 28 och 16.70 kr, där handel i form av stöd motstånd varit en fungerade strategi.

I takt med fallande guldpriser har aktiens kursfall accelererat från intervalltoppen runt 28 kr vilket tagit aktien ned för en avstämning av det potentiella stödet vid intervallbotten runt 16.70 kr. Vid denna botten har köparna i viss mån visat sig då en doji candlestick följt av en hammer bildats vilket indikerar att säljtrycket åtminstone tillfälligtvis har mötts av potentiella köpare.

Då risken för en etablering under intervallbotten har minskats med de positiva candlestick formationerna och potentialen i en trendvändning är betydande föreslås ett köp mellan 17 till 17.50 kr Nödutgången placeras förslagsvis under 16 kr. Målkurs sätts konservativt till i första hand 20 kr med reservation för vidare uppgång om detta passeras till 22.50 följt av 25 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto