Home > Analys: Bottenfiske i Ratos B!

Analys: Bottenfiske i Ratos B!

Ratos B är en långsiktigt svag aktie som visat tecken på en vändning då en potentiell dubbelbottenformation är under bildande inom en fallande kilformation.

Aktien har efter en toppnotering på 65kr i april 2015 handlats ned kraftigt inom ett handelsintervall som tagit sig form av en fallande kilformation. Denna formation resulterar ofta i ett utbrott på ovansidan. Trendlinjen som sammanbinder bottnarna i detta intervall respekteras tydligt som stöd och så länge som aktien stänger ovanför denna linje är huvudscenariot en vändning uppåt.

I början av juli uppvisades en kraftfull köprespons efter att aktien stängt under stödet vid 43.75kr från 2005. Lågpunkten av denna motreaktion avvisades under veckan vilket lett till bildandet av en vändnings candlestick. Detta indikerar på ett distinkt sätt att 39kr nivån är ett avgörande stöd på nedsidan.

Då potentialen i ett köp är betydligt större än avståndet till en stoploss föreslås ett köp runt 40.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 38.30kr. Målkurs sätts till 46kr.

Ratos B
Entré köp 40.50kr Ticker RATO B
Målkurs 46kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 38.30kr P/E 83.5
Senaste 40.56kr Direkt avk. 8%

Skulle aktien fortsätta upp genom 43.75kr bekräftas en botten. Forceras därefter 46kr på ovansidan utlöses en köpsignal från en kilformation, som bör ta aktien upp mot 52kr i första hand.

Skulle aktien grusa uppgångsplanerna genom att signifikant stänga under 39kr, finns stöd vid 37.50 följt av 34kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RATO B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto