Home > Analys: Bottenfiske i SSAB…

Analys: Bottenfiske i SSAB…

SSAB aktien har visat en positiv kursreaktion vid ett test av en tidigare lågpunkt, vilket öppnar upp för ett kortsiktigt köpläge. Då aktien befinner sig i en starkt fallande trend ges en rekommendation i första hand till swing tradern.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SSAB A aktien tillhör en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen och befinner sig i en starkt fallande trend på lång och medel lång sikt. Kursnedgången från juli toppen summeras till ett fall på nästan 50 %.  Aktien handlas på en extremt sträckt nivå, hela 27 % under det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200.

Den tekniska bilden är således starkt negativ, sannolikt alltför negativ speciellt med tanke på hur sträckt ”gummibandet” är i förhållande till MA 200. Det finns fortfarande förutsättningar för vidare kursfall men det mest sannolika i dagsläget är åtminstone en temporär sentimentjustering uppåt med tanke på den positiva motreaktionen aktien uppvisade vid ett test av botten runt 38.75 kr från juli 2013.

Då huvud trenden är fallande skall ett köp i första hand ses som en förmodad motreaktion upp mot 46 kr. Vi rekommenderar ett köp runt 39.25 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 38 kr.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Mindre stöd finns runt 39 kr. Närmaste motstånd finns vid 46 följt av 49 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto