Home > Analys: Bottenformation under bildande i Africa Oil Corp…

Analys: Bottenformation under bildande i Africa Oil Corp…

Africa Oil har efter en dubbelbottenformation i början av januari visat positiva indikationer genom bildandet av en sekvens av stigande lågpunkter. Aktien handlas i närheten av ett trendlinjestöd vilket skapar ett kortsiktigt köpläge mot 16.50kr.

Africa Oil aktien har varit en riktig underpresterare på börsen med ett kursfall på – 83 % räknat från maj toppen från 2014. Efter en toppnotering på 53.80 kr nåddes botten den 24 september 2015 på kursen 9.35kr. Positiva indikationer har därefter uppvisats genom en avvisning av september lägsta under januari 2016 genom bildandet av en ”hammer” vändningscandlestick.

Aktien har därefter visat på stor kursvolatilitet inom en bottenformation som tagit sig form av en stigande triangelformation. Detta innebär att säljtrycket är konstant vid nivån 16.50kr medan köptrycket är succesivt stigande inom formationen. Detta åskådliggörs genom att lågpunkterna är stigande. Så länge som aktien uppvisar denna sekvens av stigande lågpunkter är oddsen goda att aktien återigen testar motståndet vid 16.50kr, vilket kan leda till ett utbrott på ovansidan. Detta skulle i sådana fall indikera en långsiktig trendvändning.

På kort sikt har aktien rekylerat med runt 7 % vilket tagit aktien ned i närheten av trendlinjestödet vilket utgör ett kortsiktigt köpläge mot 16.50kr i första hand. Vi rekommenderar ett köp runt 12.80kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 12.20kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 12.50kr följt av vidare nedgång genom 12.30kr förväntas ett test av stödet runt 11.40kr.

Africa Oil Corp
Entré köp 12.60kr Ticker AOI
Målkurs 16.50kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 12.20kr P/E neg
Senaste 12.91kr Direkt avk. 0%

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AOI.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto