Home > Analys: Bottenformation i Arcam.

Analys: Bottenformation i Arcam.

Arcam aktien står inför ett utbrott från en större huvudskuldra bottenformation. Bryts 195 kr på ovansidan utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv i närheten av 300 kr.

Arcam aktien har efter en toppnotering på 312 kr i januari 2014 handlats i en fallande trend som det senaste 21 månaderna mynnat ut in en större sidledes handelsintervall mellan 93 och 197 kr. Detta handelsintervall har tagit sig form av en större huvudskuldra bottenformation vilket ger långsiktigt positiva signaler vid ett utbrott genom 195 kr på ovansidan.

Prisobjektivet från bottenformationen indikerar en uppgång till skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket ger en indikativ uppgångspotential i närheten av tidigare toppnotering. Så länge som aktien handlas ovanför stödet i form av den stigande trendlinjen runt 167 kr är ett utbrott på ovansidan huvudscenariot.

Entré köp 196kr
Målkurs 240kr
Nödutgång 188kr

Vi rekommenderar ett köp när aktien stänger ovanför 196 kr. En stoploss i detta fall placeras förslagsvis vid en stängning under 188 kr. Målkurs sätts konservativt till 240 kr med reservation till betydligt högre kurs om detta motstånd passeras.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 160 kr finns det avgörande stödet vid MA 200 runt 145 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ARCM.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto