Home > Analys: Bottenformation i Husqvarna B.

Analys: Bottenformation i Husqvarna B.

Husqvarna B aktien är i slutfasen av en huvudskuldra bottenformation. Stödet runt 54 kr utgör en attraktiv ingångsnivå inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Husqvarna B aktien handlas i en sidåtgående rörelse inom en långsiktigt stigande trendkanal. Stödet runt 52.50  kr har testats åtskilliga gånger i slutet av sommaren där varje test resulterat i en stark köprespons. I mitten av oktober var testet något djupare än vid tidigare tillfällen men även denna gång har köparna kommit tillbaka med kraft.

Med bakgrund av de misslyckade utbrottsförsöken på nedsidan vore det logiskt att aktiens kraftansamlingsfas sedan slutet av augusti i form av en huvudskuldra formation leder till ett utbrott på ovansidan. Sekvensen av stigande bottnar sedan slutet av oktober ”skvallrar” om ett allt tilltagande köptryck.

Stänger aktien ovanför 57.50 kr följt av en passering av 58.50 kr bekräftas ett utbrotts scenario. I detta fall indikerar köpsignalen en uppgång mot 66 kr.

Vi ser en fördelaktig ingångsnivå för ett köp runt stödet vid 54 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 51 kr. Målkurs sätts till 65.50 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att bryta igen 53 kr på nedsidan indikerar detta ett behov av ytterligare kraftansamling, men det är först vid en passering av 51 kr på nedsidan som ett uppgångs scenario sönderslås.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto