Home > Analys: Bottenformation i Lundin Mining.

Analys: Bottenformation i Lundin Mining.

Lundin Mining har det senaste året bildat en huvudskuldra bottenformation. Under gårdagen bildades en stor grön candlestick efter en två dagars paus vilket ökat oddsen för starten av en ny uppgångsfas. Gårdagens stängningskurs utgör en ingångsnivå för ett köp. 

Lundin mining aktien har sedan toppen runt 59 kr från maj 2011 handlas i en fallande trend som det senaste året mynnat ut i en större sidledes konsolidering mellan 41 och 17 kr. Sedan början av året handlas aktien i en stigande trend där aktien under förra veckan var nere och testade stödet vid kanalgolvet i närheten av 25 kr. Efter en initial forcering har aktien tagit sig tillbaka ovanför stödet vilket ger positiva indikationer, som förstärks genom bildandet av en huvudskuldra bottenformation.

Så länge som stödet runt 25 är intakt förväntas ett utbrott på ovansidan, vilket bekräftas genom ett utbrott ovanför nacklinjen runt 31.25 kr. I detta scenario utlöses en långsiktig köpsignal där prisobjektivet indikerar en uppgång mot i första hand 44 kr.

Entré köp 26.69kr
Målkurs 31kr
Nödutgång 25.50kr

Vi rekommenderar ett köp runt gårdagens stängningskurs runt 26.69 kr. Målkurs sätts konservativt till 31 kr med reservation för chansen till ett utbrott på ovansidan. Nödutgången placeras förslagsvis under 25.50 kr.

Stöd finns vid 25 följt av 23.40 kr. Motstånd vid 28.60 följt av 31.20 kr.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto