Home > Analys: Bottenformation i Volvo B.

Analys: Bottenformation i Volvo B.

Volvo B håller på att bilda en bottenformation där stödet runt 87 kr är avgörande betydelse för en vändning uppåt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie.

Aktien har den senaste månaden visat styrka genom att forcera motståndszonen runt 87 kr vilket omvandlats till ett stöd. Den positiva börsbilden har i efterhand förstärkts då aktien bildat en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra. Så länge som aktien handlas ovanför 87 kr finns det goda chanser att detta leder till ett utbrott på ovansidan vilket bekräftas genom en stängning ovanför 94 kr.

I ett utbrotts scenario förväntas vidare uppgång till prisobjektivet från bottenformationen vilket ger en målkurs på runt 112 kr. Ett köp mellan 87- 88.50 kr ger en attraktiv uppgångspotential i förhållande till risken i en etablering under stödet vid 87 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 83.50 kr, målkurs sätts till 111 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga signifikant under stödet vid 87 kr sönderslås i viss mån bottenformationen och förväntan i detta fall är fortsatt nedgång mot 82 följt av 76.50 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto