Home > Analys: Bottenformation i ZinZino B.

Analys: Bottenformation i ZinZino B.

ZinZino B har efter en rekyl på drygt 50 % bildat en omslagsformation i form av en huvudskuldra ovanför det långsiktigt stigande MA 200. Bryts 24 kr utlöses en köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ZinZino B har efter en dubbeltopp i slutet av förra året handlats i en rekylfas där aktien gått från en toppnotering på 33.40 kr till som lägst 15.35 kr, vilket summerar kursfallet till 54 %. I början på maj bildades en hammer vändningscandlestick vilket ger positiva signaler och goda förutsättningar för en större återhämtning.

Det senaste halvåret har aktien bildat en större vändningsformation i form av en huvudskuldra bottenformation där en forcering av 24 kr utlöser en stark köpsignal. Vi ser en möjlighet att vara med på ett förväntat utbrott genom 24 kr och rekommenderar ett köp strax ovanför det stigande MA 200, runt 22 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under stödet vid 20 kr. Målkurs sätts till 31.50 kr.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under MA 200, är detta en svaghetssignal och ökar risken för ytterligare test av stödet runt 20 kr. Passeras även detta sönderslås det positiva scenariot. Detta anses som mindre sannolikt i dagsläget.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Motstånd finns vid 24 kr. Stöd vid 21.30 samt 20 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ZZ B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto