Home > Analys: Bottenformation under bildande i Loomis B.

Analys: Bottenformation under bildande i Loomis B.

Loomis B har visat en stark köprespons efter en initial forcering av stödet i den stigande huvudtrenden vilket öppnar upp fortsatt uppgång mot 240 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Loomis B aktien handlas i en långsiktigt stigande trend sedan oktober 2012. Efter en toppnotering på 289 kr i februari navigerar aktien efter en kortare fallande trendkanal, där aktien efter två misslyckade utbrottsförsök bildat en botten runt 202 kr.

Aktien har därefter handlats i en sidåtgående rörelse där stödet i form av den stigande huvud trenden testats två gånger. På tredje försöket bröt aktien igenom och stängde därunder vilket bekräftade ett trendbrott. Detta trendbrott blev dock kortlivat då aktien redan två dagar därefter återigen lyckats ta sig tillbaka ovanför stödet i huvudtrenden.

Detta är ett tydligt styrketecken, en ”falsk” säljsignal, vilket öppnar upp för vidare uppgång mot motståndet i den kortsiktigt fallande trendkanalen runt 240 kr. I kursdiagrammet håller en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra på att bildas vilket stödjer en vändning uppåt så länge som aktien handlas ovanför 210 kr.

Med bakgrund till det falska trendbrottet ser vi en attraktiv ingångsnivå för ett köp vid ytterligare test av huvudtrenden runt 210 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 198 kr. Målkurs sätts konservativt till 240 kr med reservation för betydligt högre kurs…ett test av tidigare toppnotering vid en etablering över 240 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto