Home > Analys: Bottenkänning i AstraZeneca!

Analys: Bottenkänning i AstraZeneca!

AstraZeneca har efter ett rejält kursfall under juli tagit sig ned i närheten av tidigare bottnar, där aktien visat ett avtagande säljtryck genom en doji candlestick. Så länge som stödet vid 465kr är intakt är förutsättningarna goda för en återhämtning mot 530kr.

Astra Zeneca’s tidigare starkt stigande trend har de senaste tre åren övergått till ett större sidledes handelsintervall mellan 447 och 643kr. Efter en dubbelbotten under våren 2016 nådde aktien en toppnotering på 623kr som testades under juni utan att aktien lyckades forcera denna på ovansidan, vilket skapade ett motstånd i form av en dubbeltopp. Aktien har genom dessa avvisningar till både lägre och högre priser skapat ett tydligt handelsintervall där stöd och motståndshandel är att föredra.

Under juli månad föll aktien kraftigt i samband med negativt nyhetsflöde vilket tog aktien ned för ett test av stödet vid 465kr som ledde till en mindre uppstuds. Aktien har på nytt testat denna lågpunkt och visat ett avtagande säljtryck genom bildandet av en doji candlestick. Detta öppnar upp för en motreaktion mot i första hand 530kr.

Då risken för bakslag reducerats föreslås ett köp runt fredagens stängningskurs. Målkurs sätts till 525kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 460kr.

Skulle aktien mot förmodan på nytt visa svaghet genom att stänga under 465kr, finns det avgörande stödet vid 447kr som måste hålla för att det sidåtgående handelsintervallet inte skall tolkas som en toppformation.

AstraZeneca
Entré köp 472kr Ticker AZN
Målkurs 525kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 460kr P/E 17.3
Senaste 471.10kr Direkt avk. 5.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto