Home > Analys: Bottenkänning i Lundin Petroleum

Analys: Bottenkänning i Lundin Petroleum

Lundin Petroleum är en svag aktie som på senare tid visat begynnande tecken på en möjlig trendvändning. Aktien har testat tidigare lågpunkt vilket lett till en kraftig motreaktion och bildandet av en möjlig omslagsformation i form av upp och nedvänd huvudskuldra formation.

Lundin Petroleum har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 185 kr från januari 2012. Aktien har tappat drygt en tredjedel av börsvärdet och den tekniska bilden har varit mörk fram tills för ett par veckor sedan. Ett test av en tidigare lågpunkt runt 117 kr ledde initialt till en kraftig motreaktion och även efter ett genombrott har aktien inte lyckats att attrahera en bestående säljkraft och handlas nu återigen ovanför denna lågpunkt.

Detta indikerar att det finns köpare som ser kursfall som ett attraktivt läge att köpa på sig billigt. En möjlig bottenformation i form av en upp och nedvänd huvudskuldra håller på att bildas och så länge som aktien handlas ovanför 115 kr finns det goda möjligheter att denna formation på sikt leder till en större trendvändning.

Då potentialen i förhållande till risken har minskat med bildandet av en möjlig bottenformation rekommenderar vi att man köper på sig halva det tänkta innehavet vid rekyler ned mot 118-116 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 108 kr. Målkurs sätts till 135 kr.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 116 kr, följt av 110 kr. Närmaste motstånd finns vid 128 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
77,3 (53,82) 5,0 (3,33) 4,7 (3,47) 0 (0,03) 0 1,63 26,52
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto