Home > Analys: Bottenkänning i Peab B?

Analys: Bottenkänning i Peab B?

Peab aktien har visat bottentendenser genom bildandet av dubbla vändningscandlesticks i form av ”hammers” runt stödet vid 70kr. Så länge som stödet är intakt på veckobasis är oddsen goda att en botten bildats… 77.50kr utgör närmaste anhalt på ovansidan.

Peab B aktien har efter en toppnotering på 100kr under juni 2017, tappat drygt en tredjedel av börsvärdet vilket gjort aktien kraftigt översåld jämfört mot det långsiktiga MA 40 veckor. Detta skapar förutsättningar för en motreaktion upp för en avstämning underifrån i första hand.

I slutet av 2017 testades 70kr nivån vilket agerat som ett starkt stöd under andra halvan av 2016 och utgör skiljelinjen mellan bull och bear. Så länge som aktien på veckobasis respekterar detta stöd är förutsättningarna goda att vi sett starten på en återhämtning. Passeras 77.50kr på ovansidan bekräftas en vändning uppåt.

Förra veckan avvisades stödet två gånger, genom bildandet av dubbla vändningscandlesticks på dagsbasis i form av hammers, vilket cementerar 70kr som ett avgörande stöd som måste hålla för att sentimentet skall förbli positivt. Under gårdagen testades återigen stödet och en spinning top liknande candlestick bildades vilket indikerar ett avtagande säljtryck som ger stöd för en potentiell botten.

Då risken kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan föreslås ett köp runt 70kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en vecko stängning under 66.50kr. Målkurs sätts till 79.50kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckor glidande medelvärde.

Peab
Entré köp 70kr Ticker PEAB B
Målkurs 79.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 66.50kr P/E 10.6
Senaste 70.15kr Direkt avk. 5.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto