Home > Analys: Gnistan tänds i Swedish Match.

Analys: Gnistan tänds i Swedish Match.

Swedish Match har haft en bedrövlig utveckling på börsen då den tappat nästan 30 % från juli toppen 2012. En större potentiell vändningsformation håller på att bildas vilket i kombination med en dubbelbotten ger en positiv underton. För den kortsiktiga aktören uppstår ett köpläge runt 205 kr nivån medans den långsiktiga investeraren bör invänta ett brott av den långsiktigt fallande trenden runt 225 kr.

Swedish match har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 285 kr från juli 2012. Aktien har tappat nästan 30 % på börsen och under en lång tid har det inte funnits några tekniska skäl till att äga aktien. Detta förhållande håller successivt på att förändras då en större vändningsformation i form av en fallande kilformation är i sitt slutskede.

De senaste månaderna har aktien visat ett flertal positiva tecken i ett led till en större trendförändring. Aktien har efter bildandet av en mindre dubbelbotten i februari, stigit kraftigt och passerat förra swing toppen och därefter visat en högre lågpunkt, vilket innebär att aktien handlas i en svagt stigande trend inom den långsiktigt fallande trenden.

För den kortsiktige spekulanten uppstår därmed en attraktiv ingångsnivå i närheten av den korta upptrenden runt 205 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 200 kr. Målkurs sätts till 225 kr.

Bryts 225 kr i ett senare skede signaleras en långsiktig vändning i aktien.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 205 kr. Motstånd finns vid 225 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
15,4 (14,65) 3,3 (2,81) -53,2  (-41,7) 3,5 (3,79) 7,30 13,64 -3,95
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto