Home > Analys: Bra blankningsläge inom kort i Electrolux B

Analys: Bra blankningsläge inom kort i Electrolux B

Electrolux aktien har det senaste året handlats i en sidåtgående rörelse. Det förefaller allt mer troligt att det är fråga om en signifikant toppformation då aktien visar tydlig svaghet och en ovilja att stiga nämnvärt efter test vid avgörande stöd runt 153.50 kr. De små rörelserna de senaste veckorna är illvarslande och det är sannolikt att stödet bryts och en säljsignal utlöses.

Aktien befinner sig i en fallande trend efter en toppnotering på 193.60 kr i juli månad. Ett betydligt sämre rörelseresultat för årets tredje kvartal förstärkte det negativa sentimentet vilket tydligt avspeglas i de små motreaktionerna aktien visat vid test på den avgörande stödnivån runt 153.50 kr.

Hur en aktie beter sig i närheten av stödnivå säger mycket om den underliggande hälsan i aktien. I detta fall har aktien endast lyckats med en marginell motreaktion efter ett flertal test, där varje test försvagar stödet ytterligare. Med bakgrund av detta förväntas stödet att brytas vilket i sådana fall utlöser en viktig säljsignal.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Närmaste stöd finns runt 153.50 kr. Motstånd finns vid den fallande trenden runt 161 kr.

I ett längre perspektiv bröts den långsiktigt stigande trenden i september månad vilket bekräftades kort därefter då aktien misslyckades att etablera sig ovanför den brutna upptrenden. Skulle en säljsignal utlösas riskerar aktien att falla rejält då prisobjektivet i den potentiella toppformationen indikerar en nedgång på uppemot 40 kr.

Vi ser en god möjlighet att vara med på fortsatt nedgång i aktien och rekommenderar en blankning om 153.50 kr passeras på nedsidan. En stoploss läggs förslagsvis ovanför den fallande trenden vid 161 kr. Målkurs sätts till runt 115 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
23,4 (20,24) 0,4 (0,57) 3,0 (2,65) 4,1 (3,69) 6,50 6,81 53,39
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto