Home > Analys: Brasilianska Mini Ibovespa terminen avvaktar utbrott

Analys: Brasilianska Mini Ibovespa terminen avvaktar utbrott

Brasilianska Mini Ibovespa terminen handlas för närvarande i en sidledes trend men i diagram mönstret kan urskiljas potentialen för en mer negativ utveckling.

Bovespa index är den viktigaste indikatorn på den brasilianska aktiemarknadens genomsnittliga resultat. Ibovespa relevans kommer från två fakta: det återspeglar variationen av BM & FBOVESPA mest omsatta aktier och har tradition att ha behållit integriteten i sina historiska serier utan metodologisk förändring sedan starten 1968. Mini Ibovespa handlas i Real där omsättningen för närvarande är störst, men CME (Chicago Mercantile Exchange) gör en satsning på även en dollar nominerat kontrakt vilket handlas via CME.

Mini Ibovespa terminen har en normal dagsomsättning på runt 140 000 kontrakt något högre än genomsnittet för tyska dax terminen och ungefär dubbelt så mycket som svenska omx terminen. Mini Ibovespa terminen har under sommaren fastställt en botten runt 54k nivån och upplevt en något hackig uppgång till som högst 64k en uppgång på nästan 20 %. Toppen på 64225 var den 14 september och terminen har de senaste sex veckorna varit i en fallande trend där en botten gjordes runt 57k nivån. Den korta nedåttrenden är bruten och terminen handlas nu mellan 57k till 61k. Det finns potential för en negativ tolkning av börsdiagrammet i form av en möjlig högerskuldra under bildande i en h & s formation. Så länge som terminen håller sig under 61k nivån och därefter rör sig nedåt och bryter stödet vid 57k så indikerar det ett börsfall på drygt 7k punkter eller 12 %.

I termins diagram ser man med hjälp av volym profilen att priser över 61k samt under 57k för närvarande inte accepteras av marknaden. Marknaden verkar vara mest nöjd med att priserna roterar runt hvn nod (hög volyms nod) runt 60k eller hvn nod strax ovanför 58k.

Vid ett brott av 57k nivån bör det gå ganska fort nedåt då det är ett vakuum med lite volym stöd därunder. Visst stöd finns vid 55k.

IBovespa termin (Dagsdiagram)
IBovespa termin (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto