Home > Analys: Breakaway gap ger goda förutsättningar för vidare uppgång i Nobia.

Analys: Breakaway gap ger goda förutsättningar för vidare uppgång i Nobia.

Nobia aktien har utlöst en köpsignal i samband med att aktien passerade ett motstånd runt 82 kr för ett par veckor sedan. Vid utbrottet bildades ett breakaway gap vilket ger goda förutsättningar för vidare uppgång så länge som detta hålls öppet.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nobia aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend efter ett kraftfullt utbrott från ett sidledes handelsintervall mellan 50 och 60 kr. Aktien nådde som högst 83 kr i uppgångsfasen innan det var dags för en lugnare utveckling.

Sedan mitten av februari har aktien handlats i ett sidledes intervall mellan 71.50 och 83 kr. Denna kraftansamlingsfas bröts på ovansidan den 27 april och bildade vid utbrottet ett breakway gap, vilket ger positiva signaler så länge som detta hålls öppet.

Efter utbrottet har aktien på nytt inlett en sidledes konsolidering där aktien under torsdagen var nere och testade gapet början vilket resulterade i en kraftig motreaktion uppåt under fredagen.

Denna motreaktion, ovanför gapet, ger positiva signaler och vi ser ytterligare test av 87.50 kr, alternativt utbrott genom 93 kr,  som en fördelaktig ingångsnivå inför en ny uppgångsfas mot all time higsh mellan 103 och 104.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 85 kr. Målkurs sätts till 103 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns runt 87.50 följt av 83kr. Motstånd vid 93 följt av 103 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOBI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto