Home > Analys: Buffett-favorit erbjuder intressant swing trade!

Analys: Buffett-favorit erbjuder intressant swing trade!

Tradingportalen bedömer att det kan vara köpläge i en av USA-börsens mer namnkunniga eftersläntrare.

Det rör rör sig om en aktie som utgör en av Warren Buffetts gunstlingar, en teknologi-veteran som gått från att tillverka hårdvara till retail-segmentet till att bli ett mångfacetterat teknologiföretag med stabil intjäningsförmåga och ett urstarkt varumärke i ryggen.

IBM handlas till PE 11,6 med en tillhörande direktavkastning strax över 2%, men vinstutsikterna bjuder på en trivsam tillväxt vilket gör att PE befinner sig kring 10,2 för 2014 och relativt låga 9,0 redan 2015.

Vår bedömning är att IBM kan stå inför en potentiell uppåt rekyl som passar för den aktive swing tradern. Aktien har underpresterat i relation till övriga USA-marknaden (IBM är ned 7,5% innevarande år medan amerikanska börsen är upp 20-24% beroende på börs) och såväl värdering som den tekniska bilden gör att vi tror att det finns en god möjlighet att marknaden, åtminstone under en period, lyfter fram IBM som en intressant aktie att ”rotera in i”.

Vi tror att IBM är ett intressant kortsiktigt köpcase (med tillhörande förmånligt värdecase) kring dessa nivåer och räknar med en uppgång mot 183-186 USD. Vi sätter en stopp loss under föregående botten vid 172 USD.

IBM
IBM
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto