Home > Analys: Bullish engulfing candlestick ger positiva signaler i Atlas Copco A.

Analys: Bullish engulfing candlestick ger positiva signaler i Atlas Copco A.

Atlas Copco A har efter en kort vistelse under det långsiktigt stigande jämviktsvärdet i form av MA 200 brutit uppåt med kraft i samband med ett varmt mottagande av delårsrapporten. Tekniskt sett har en köpsignal utlösts från en bullish engulfing candlestick.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Atlas Copco A har efter en trendaccelerering i början av året där aktien noterades på ett överköpt läge i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet, + 23 % ovanför, i sedvanlig ordning rekylerat ned mot MA 200. Denna rekyl har som uppgift att normalisera det underliggande sentimentet för att möjliggöra en ny sund uppgångsfas.

Initialt bröt aktien igenom MA 200 på nedsidan men misslyckades att attrahera ett bestående säljintresse vilket bildade en mindre dubbel botten. Aktien har därefter visat positiva indikationer då aktien i samband med ett varmt emottagande av delårsrapporten bildat en bullish engulfing candlestick under kraftigt ökad omsättning. Detta är en stark indikation att köparna kommit tillbaka och öppnar upp för fortsatt uppgång mot i första hand 263 och eventuellt ett test av all time highs runt 296 kr.

Det positiva scenariot är intakt så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten i dubbelbotten d.v.s. 221.70 kr.

Vi ser en möjlighet att köpa aktien på rekyl och ser ytterligare test av MA 200 ovanifrån, runt 237.50 kr, som en lämplig ingångsnivå mot i första hand 262 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 230 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 236.50 kr. Motstånd vid 263 följt av 296 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto