Home > Analys: Byggbolaget JM har fått en kraftig säljsignal

Analys: Byggbolaget JM har fått en kraftig säljsignal

Byggbolaget JM har legat i ett stort konsolideringsintervall sedan i början av året. Detta är ur ett teknisk analys perspektiv mycket intressant då ett utbrott ur en sådan stor formation ofta ger en mycket kraftig rörelse i utbrottets riktning.

Kursen har i år varit uppe på 140,25 kr som högst den 3 februari för att sedan gå ner till 109,5 kr den 9 mars 110-112 kr. Sedan dess har aktien pendlat fram och tillbaka inom ett med tiden något snävare triangelliknande intervall.

Det som hänt nu de senaste dagarna är att JM brutit ur denna stora formation och då givit ifrån sig en kraftig säljsignal. Utbrottet skedde också under en ökad handelsvolym vilket förstärker signalvärdet av säljsignalen.

Formationens storlek indikerar att potentialen nedåt är till minst ca 81 kr. Vid ca 80 kr har aktien också en gammal horisontell stödnivå där kursen bland annat bottnade ur den 23 september 2011. Så 80-81 kr får därför bli vårt målområde för denna säljsignal.

I och med att JM i skrivande stund handlas på 112,75 kr så innebär 80-81 kr en nedgångspotential på 28-29 procent.

Stochastic-indikatorn är dock nere på låga nivåer och indikerar därmed att JM förnärvarande är översålt. Detta är emellertid ingen tillförlitlig köpsignal då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Däremot kan man då lättare få tillfälliga uppåtrekyler inom den nedåtgående trenden.

JM har också gjort en sådan uppåtrekyl då aktien studsat upp från som lägst 106,75 kr den 21 november. Frågan är nu om aktien kan komma upp en bit till?

JM har dock ett motståndsområde redan vid ca 114 kr så det är inte så säkert att den går upp så mycket mer. Skulle emellertid aktien göra det finns det dock relativt starka motståndsområden vid ca 120-122 kr.

Både den långa trenden och den korta trenderna, som vi definierar efter lutningen på 200 respektive 20 dagars medeltalskurvorna, är emellertid nedåtriktade så det kan nog bli problem för aktien att etablera sig över motståndet vid ca 114 kr.

Vår rekommendation blir därför att passa på att sälja eventuella aktieinnehav i JM här strax under 114 motståndet. Här är också ett utmärkt läge att blanka aktien. Sikta på nedgångar till ca 80-81 kr.

Stop loss på blankningar om aktien stänger över 114 kr eller alternativt över 122 kr. Allt efter var och ens riskpreferens. Flytta sedan ner stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst.

Analys JM
JM (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto