Home > Analys: Cassandra Oil har potential kvar

Analys: Cassandra Oil har potential kvar

Cassandra Oil är en av börsens verkliga kursraketer. I år har aktien, räknat på kursen i skrivande stund på 37,4 kr, gått upp med fantastiska 5 037%. Ganska svårslaget.

Det Västeråsbaserade Cassandra Oil tog genom en apportemission över Factum Electronics Holdings börsplats på First North den 1 april i år. Det var i samband med dessa planer som aktien i februari började sin spektakulära kursresa. Med dagens kurs är börsvärdet ca 1 miljard .

Cassandra Oils affärsidé är att återvinna olja och gas ur kolvätehaltigt avfall, initialt främst plastavfall, kasserade bildäck och spillolja med hjälp en patenterad teknologi. På sikt avser Cassandra Oil att även producera olja och gas ur elektronikskrot, oljesand och oljeskiffrar.

Den fundamentala analysen av Cassandra Oil lämnar jag med varm hand över till andra. Ur teknisk analys synpunkt så har aktien däremot en hel del intressanta nivåer och trender som jag tänkte berätta om.

Den senaste signalen i aktien var en köpsignal när ett motståndsområde vid ca 35 kr bröts. Nu ser det ut som om aktien ska upp och testa den viktiga motståndsnivån där kursen toppade av den 10 april vid ca 45 kr.

Skulle aktien etablera sig över 45 kr så får aktien en ny kraftig köpsignal. Uppsidan ser då ut att kunna vara betydande.

Under uppgångsdagarna har handelsvolymer också varit betydligt större än under de nedåtriktade dagarna. Detta förstärker den positiva bilden av aktien.

Detta står för övrigt i stark kontrast till läget för börsen i övrigt. Där har istället handelsvolymerna på uppåtdagarna inte varit särskilt imponerande jämfört med de på nedåtdagarna. Se också OMXS30 analysen den 1 oktober.

Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, är tydligt uppåtriktade för Cassandra Oil.

Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer och indikerar därmed att aktien är relativt överköpt. En aktien kan dock vara överköpt en längre tid om den är i en stark trend, så det är ingen säljsignal i sig självt. Däremot skulle nu aktien lättare kunna göra en nedåtriktad rekyl inom den uppåtgående trenden.

De närmast liggande stödnivåerna ligger då vid ca 35 kr, ca 31 kr och ca 29 kr.

En strategi skulle kunna vara att köpa aktien på nedåtriktade rekyler till i närheten av de olika stödnivåerna. Stop loss om aktien stänger under respektive stödnivå.

Sikta på en uppgång till först och främst motståndet vid ca 45 kr. Flytta sedan också upp stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst.

Då en aktie av Cassandra Oils karaktär är extremt nyhetsberoende så kan det vara en god idé att inte ta för stora positioner i aktien. En dålig nyhet kan nämligen göra att aktien snabbt går en bra bit under den stop loss nivå man använder sig av. Positionens så kallde slippage kan alltså bli överraskande stort.

Analys Cassandra Oil
Cassandra Oil (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.